Bucuresti, 29 martie 2018 – Fundatia Olimpica Romana si Allianz-Tiriac Asigurari lanseaza a patra editie a programului Bursele de performanta Allianz-Tiriac. Douazeci de burse vor fi acordate tinerilor sportivi care au obtinut rezultate exceptionale, insa intampina dificultati financiare in drumul catre marea performanta.
a declarat Virgil Soncutean, CEO Allianz-Tiriac Asigurari.
Bursierii selectati vor primi, timp de un an, o bursa lunara de 250 de lei pentru a-si sustine cheltuielile cu echipamentul, alimentatia si eventualele deplasari. Pot aplica pentru aceste burse tinerii care practica un sport olimpic sau neolimpic si au varsta cuprinsa intre 9 si 16 ani. Candidaturile pot fi depuse pana in data de 15 aprilie 2018. Mai multe informatii despre program si despre modalitatea de a aplica pentru burse, precum si documentele necesare inscrierii se regasesc pe site-ul: www.fundatiaolimpica.ro.
a declarat Andreea Raducan, Presedinte Fundatia Olimpica Romana.

Aplicantii vor fi evaluati de catre un juriu de specialitate. Selectia se va face in functie de performantele sportive si posibilitatile materiale ale parintilor. Din juriu fac parte: Andreea Raducan, campioana olimpica la gimnastica si Presedinte al Fundatiei Olimpice Romane, Valeria van Groningen, campioana olimpica la canotaj si Vicepresedinte al Fundatiei Olimpice Romane si Valentina Saygo, membru in Consiliul Director al Fundatiei Olimpice Romane.

In cadrul primei editii a programului Bursele de Performanta Allianz – Tiriac, 14 tineri sportivi au primit sustinere financiara pentru desfasurarea activitatilor sportive. In decursul unui singur an, acestia au reusit sa obtina 103 medalii de aur, 39 de medalii de argint, 20 de medalii de bronz, stabilind 64 de recorduri nationale. In cea de-a doua editie au primit sustinere financiara 20 de tineri sportivi, care au obtinut 125 de medalii de aur, 80 de medalii de argint, 59 de medalii de bronz si au stabilit 21 de recorduri nationale.In cadrul celei de-a treia editii, 20 de tineri sportivi au beneficiat de sustinere financiara si au obtinut 127 de medalii de aur, 67 de medalii de argint si 44 de medalii de bronz, in perioada ianuarie 2017 – februarie 2018.  

-------------------------------------------------------------

Fundatia Olimpica Romana este o organizatie non-profit, apolitica si non-guvernamentala, care sustine dezvoltarea tinerilor sportivi, promoveaza sportul si principiile unei vieti sanatoase si ofera sprijin sportivilor romani aflati in situatii deosebite de viata.  Spiritul si valorile olimpice reprezinta fundamentul Fundatiei Olimpice Romane. Principalele valori care ghideaza fundatia atat in proiectele desfasurate, cat si prin partenerii cu care colaboreaza sunt respectul, excelenta si prietenia.

Despre Allianz-Tiriac Asigurari

Ca parte a Grupului Allianz, ce deserveste 86 de milioane de clienti in peste 70 de tari, Allianz-Tiriac este in piata locala din Romania de 24 de ani, respectandu-si de fiecare data angajamentele fata de clienti. Responsabilitatea, cooperarea, integritatea si increderea sunt valorile esentiale ale companiei.

Clientii Allianz-Tiriac - persoane fizice si companii - au la dispozitie o gama diversificata de produse si servicii de asigurare - incluzand toate tipurile de produse de protectie si planificare financiara din gama asigurarilor generale, asigurarilor de viata si sanatate.

Suntem responsabili fata de comunitate

Grija si respectul fata de client si comunitate reprezinta piloni importanti in istoria Allianz-Tiriac.

Investitiile consistente in programe de responsabilitate sociala sunt directionate catre sustinerea copiilor defavorizati, a performantei in sport si a valorilor culturale romanesti.

Departament comunicare
Pentru informatii suplimentare:
contact.presa@allianztiriac.ro
Iti oferim suport