Cresterea volumului de prime continua, situatia daunalitatii asigurarilor auto si de sanatate a erodat profitabilitatea

Allianz-Tiriac a inregistrat in primele 3 luni ale anului in curs rezultate bune la nivel de venituri totale.

Veniturile din primul trimestru la nivel agregat (asigurari generale si asigurari de viata & sanatate) au crescut fata de primul trimestru al anului trecut cu 2%.

Segmentul asigurarilor generale a evidentiat subscrieri in crestere cu 3%, asigurarile non auto, inregistrând cea mai buna dinamica de crestere (aproape 13%), raportata la acelasi interval din 2018.

Pe segmentul asigurarilor non auto, o dinamica de crestere semnificativa a fost inregistrata la nivelul asigurarilor de sanatate (peste 35% in comparatie cu primul trimestru al anului precedent), respectiv de asigurarile de locuinte (aproape 13% fata de primul trimestru din anul 2018).

In ceea ce priveste activitatea de asigurari de viata, s-a inregistrat o scadere de 5%, generata in principal de dinamica primelor unice si suplimentare sub cea inregistrata la inceputul anului trecut.

Profitul operational consolidat din activitatea de asigurari s-a diminuat in primul trimestru al anului in curs, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cu peste 8%, urmare a cresterii daunalitatii in zona auto.

 

Departament comunicare
Pentru informatii suplimentare:
contact.presa@allianztiriac.ro
Iti oferim suport